lördag

Att göra ett bildschema
Jag måste säga att dethär med att vara ensam med grabbarna går så himla bra! Kombinationen av oambitiös mamma, barn som helt plötsligt börjat leka själva och diverse inplanerade små överraskningar gör susen.

På förskolan har de ett bildschema som barnen kan titta på så de förstår vad som ska hända under dagen, det är så himla smart. Jag minns själv hur det var att vara barn, hur vuxna liksom bestämde allting över huvudet på en, helt plötsligt stod de med jackan i handen och krävde att en skulle skynda sig pga orsaker. Inte konstigt att man slängde sig på marken och vägrade.

Med ett bildschema förstår alla vad vi ska göra och bara det eliminerar hälften av alla utbrott, i alla fall i våran familj. Kanske är det extra bra för oss eftersom mina barn har en mamma som blir knäpp när allting går förmycket på rutin och är samma samma samma hela tiden
(något som barn älskar. samma bok hundra gånger, samma mat, samma film.. barn är brudlyssnare).

Därför satte vi oss ner i onsdags jag och grabbarna och gjorde ett schema över den kommande veckan. Det sitter nu på vårat kylskåp i perfekt treårshöjd och förenklar vår vardag.
Idag Lördag tex, ska vi äta frukost, sen kommer min syster hit, då går vi alla fyra till affären och köper lördagsgodis och sen har vi filmkväll innan läggning. Typiskt bra lördag.

4 kommentarer:

 1. "brudlyssna"!! ett av mina bästa favoritord som jag helt hade glömt bort! :D

  SvaraRadera
 2. Mycket smart med schema! Vi gjorde ett sånt för Alfred förrförra sommaren, tror jag det var, men bara med de "fasta" grejerna, så det var samma schema varje dag. Har för mig att det var för att han tjatade om att vi skulle gå ut innan frukost och ville se på tv hela tiden, så när han fick se i bild att först är det frukost, sen måste mamma och pappa plocka undan, SEN kan vi gå ut, så hjälpte det mycket (då var han ungefär 3,5).
  Och idag blev det morotskaka! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju supersmart! ska genast kolla in din smarriga kaka! :)

   Radera