onsdag

Angående babykläder


Igår började jag titta igenom förråden av kläder för att se vad vi har kvar och om vi behöver köpa någonting inför minis ankomst. Babykläder måste ju vara en av jordens gulligaste och trixigaste grejer. 

Det är svårt att säga vad en behöver för varje familj har ju sina förutsättningar. Vi har tex ingen tvättmaskin i vår lägenhet, utan måste boka varje gång vi vill tvätta. Dessutom behöver en ju olika typer av kläder beroende på när på året barnet kommer. Och storlekar ska vi inte ens tala om, dels växer ju barnen i raketfart de första tio månaderna, dels är ju en 86a från den blå avdelningen som regel flera centimeter större än en 86a från den rosa avdelningen. 

Men en sak vet jag i alla fall och det är att om en vill köpa ett märkesplagg till sin mini så skulle jag inte köpa mindre än stl 80, för from stl 80 saktar barnen ofta ner sin växtspurt och den och de kommande storlekarna håller därför mycket längre.

Jag delade i alla fall in kläderna i tre högar, 1-3 månader, 3-6 månader och 6-9 månader. Jag tittade inte så mycket på centilong utan gick mer på hur stora kläderna kändes. Men det blev ungefär: 50-56, 62-68 och 74-80. 

Till vår lilla aprilbaby ligger nu den första högen, nytvättad och vikt och väntar i en liten byrå: 

6 st bomullsmössor
4 st stickade mössor
10 par strumpor
3 par tossor
6 st bibs

5 st bodys
4 st omlottröjor
4 st pyjamas
3 st rompers
3 st stickade underbyxor 

2 st stickade tröjor
2 st fleece overaller
1 st vinteroverall/åkpåse

Jag tror att jag kommer försöka komplettera med några fler pyjamasar, omlottröjor och kanske strumpbyxor (om det finns för så små barn?). Annars känner jag mig himla nöjd faktiskt. 

2 kommentarer:

 1. Bodies gjorde vi åt flera om dagen i början! Fast det beror förstås på hur mycket de dreglar och kräks och bajsar utanför blöjan... Sen använde vi i och för sig aldrig pyjamasar förrän de kom upp i 62, för alla våra barn hade så konstiga dygnsrytmer jämt att det liksom aldrig blev av att byta till pyjamas, så de sov i body och byxor - så då gick det förstås extra många bodies också. Roligt att se hur olika man kan göra. :)
  Och jag är rätt säker på att H&M har strumpbyxor i de minsta storlekarna, jag tror det var där jag köpte till våra tjejer när de skulle vara julfina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah ska genast kolla h&m! :)
   Hihi våra tvillingar var nästan alltid nakna insvepta i filtar som riktigt små, det var mest när vi gick ut om vi klädde dem :)
   Jag tror det blir samma för mini.

   Radera