fredag

Den ärliga listan


NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?
Igår morse när jag vaknade ur mina vridna gravid-drömmar. Det är så himla jobbigt just nu. Jag är inte van att drömma så knivskarpt, så "verkligt" liksom. Det klassiska är ju att drömma stressdrömmar om det nya lilla barnet, att en glömmer det på olika platser osv, men jag drömmer helt knäppa försumnings-drömmar om de barn jag radan har istället. Igår morse hoppade Stanley ut från vårt vardagsrumsfönster på tredje våningen tex. Ångesten när jag rusar ner för trapporna för att rädda honom och de aldrig tar slut. Kommunalabostadsbolagets-färgen på väggarna och cirkeltrappor som aldrig slutar, och jag rusar och rusar men kommer aldrig fram.

TRE SAKER DU AVSKYR
-Folk som berättar om sina nattliga drömmar.
-Folk som inte hjälper andra i kollektivtrafiken. Alltså ärligt storstadsmänniskor, det är inte livsfarligt att se sina medmänniskor. Kolla upp från luren.
-Ris och kyckling, flåt men alltså urs.

HUR VAR DU I SKOLAN?
Väldigt mycket antingen-eller. IG eller MVG, tokmobbad eller värsta poppistjejen. Väldigt märkliga år.

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
När jag inte får saker gjorda, arga lappar/mail, pengar eller brist på, när grabbarna ska göra nåt nytt typ hoppa över helvetesgapet och jag måste HÅLLA I MIG SJÄLV för att inte överföra mina egna rädslor osv på dem.

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
-Kaffe, hello darkness my old friend osv. Har ju tex ägnat tio år av mitt liv åt att lära mig så mycket som möjligt om bönor, bryggmetoder, temperaturer, mjölk osv. Jag älskar verkligen kaffe. Dagens första kopp är den bästa stunden på dagen.
-Den svenska fika-kulturen. Hur vi samlas överallt i små öppna vardagsrum mitt i stan som vi kallar caféer och "fikar" som värsta självklarheten. Alltså genisverige.
-Rödvin, sommarnätter och små rangliga bord

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Oj vilken svår fråga. Jag tror att många uppfattar mig som en hyfsat samlad person, en sån som har sina ducks in a row. Det stämmer inte, och när folk lär känna mig så förstår de att jag verkar så "lugn" pga skiter i ducksen. Jag tror att folk som känner mig ser mig som en ganska rolig, självupptagen, uppmuntrande person.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Lustdriven. Har extremt svårt att få tråkiga saker gjorda.
Relationell, tycker att mänskliga relationer är det enda som egentligen betyder någonting, det enda som är verkliget intressant.
Vill gärna se migsjälv som en öppensinnad person men är i hemlighet ganska dömande och ger gärna folk etiketter de inte bett om.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
På hösten, när håret är solblekt (och jag likaså) och en kan börja ha på sig lite snyggare kläder igen utan att värmas ihjäl. Varje år har jag storslagna Min Nya Stil planer. Händer aldrig, men drömmarna är roliga.

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Den nya trailern för Fuller House, och att jag och min syster började bråka om vem av Uncle Jesse och den här killen som är hetast.

Lista hittad hos Sandra

1 kommentar:

  1. Har du sett Grandfathered på femman på tisdagkvällar? Jesse har en ny serie som faktiskt är oväntat rolig. :)

    SvaraRadera