måndag

Usa's presidentval

Idag drar det amerikanska presidentvalet igång med det första primärvalet i Iowa. Min man är ju som sagt från Usa så vi följer med spänning här hemma.
Om det finns någon (som jag) som tycker att det är knixigt att förstå så har aftonbladet gjort en bra genomgång på Svenska över hur allt hänger ihop.

Jag är ganska intresserad av politik, men i år är det verkligen extra spännande för det är sådana kontraster som står mot varandra. Å ena sidan republikanerna med galningen Trump som första man, å andra sidan uppstickaren Sanders på den demokratiska sidan som verkar vara helt omutbar och skulle, om han blev vald, föra fram socialdemokratin i usa.

Här finns ett quizz som jag hittade på min svägerskas facebook. Den är väldigt bra om en vill ta reda på vem en själv sympatiserar med.

Jag håller med Sanders till 98% och Hillary Clinton 95%


Min svägerska?  -98% Trump och 95% Ben Carson


2 kommentarer:

  1. Jag fick 98% Hillary och 95% Sanders. Intressant att ha en svägerska på helt andra änden av spektrat...
    Men åh vad jag hoppas att Hillary får bli demokraternas kandidat - det här känns som bästa chansen någonsin att få en kvinnlig president!

    SvaraRadera
  2. Insåg just att jag gjorde ett klassiskt anti-feministiskt fel och kallade kvinnan vid förnamn och mannen vid efternamn... Jag skyller på att det är för att jag knappt vet något om Bernie, men ber ändå om ursäkt!

    SvaraRadera